Episode Summary

Viktor Balkewitsch Persson är lead designer på Google där han har varit med och tagit fram Material Design och ingick i teamet som tog fram Googles nya logga. Vi pratar med honom om branding och frågar honom hur han (och lite Google) ser på branding i digitala produkter och när det är ok (om någonsin) att frångå plattformens specifika sätt för gränssnitt.

"Material Design ska inte ses som något som hindrar dig från att designa något eget, utan istället något som ger dig hjälp, så du slipper uppfinna hjulet på nytt"

Episode Notes

Viktor Balkewitsch Persson är lead designer på Google där han har varit med och tagit fram Material Design och ingick i teamet som skapade Googles nya logga. Vi pratar med honom om branding och frågar honom hur han (och lite Google) ser på branding i digitala produkter och när det är ok (om någonsin) att frångå plattformens specifika sätt för gränssnitt.

"Material Design ska inte ses som något som hindrar dig från att designa något eget, utan istället något som ger dig hjälp, så du slipper uppfinna hjulet på nytt" - VBP

Viktor berättar sin resa från Creuna (där han var kollega med Nils och Marcus) till Google och vad han har gjort där de senaste fem året. Hur han gick från en startup som blev uppköpt av Google. Han var sen med och tog fram den första versionen av Google Maps i iPhone. Och sen vägen till Material Design-teamet och Googles logga. Det är väldigt intressant och inspirerande.

Länkar:

Tack till:

  • Apegroup för spons
  • Julian Azar för musik

About the Show

Sveriges enda podcast om digital design, som görs i samarbete med Apegroup, en design- och teknikbyrå i Stockholm. Varannan vecka pratar vi om ett ämne som berör design och digitala tjänster.